3.12.05

Jozefa: een case study



(toespraak gehouden op 16 oktober 2006 te Londen, op de jaarvergadering van de FID)

Jozefa is nu zevenenzestig jaar en zoals jullie weten krijgen feeën van die leeftijd in onze tijd geen enkele aandacht meer van auteurs, de schrijvende pers of filmmakers. Toch heeft Jozefa, samen met haar leeftijdgenoten een probleem dat de aandacht verdiend en waarvoor in het belang van de hele maatschappij best vlug een oplossing wordt gevonden.

Weinig mensen buiten onze organisatie weten dat feeën tot op zeer hoge leeftijd (gevallen van tachtig tot negentig jaar zijn niet zeldzaam) blijk geven van een immense seksuele honger. Honger is niet eens het juiste woord meen ik, het gaat hier werkelijk om het stillen van een basisbehoefte die, indien niet regelmatig en op bevredigende manier vervuld, kan leiden tot incidenten met onomkeerbare gevolgen.

Zeer bemoedigend is echter het wetenschappelijk onderzoek van de Tübinger Hochschûle (o.l.v. Prof. Doktor Karl Spazierganger) waaruit blijkt dat een "natuurlijke" oplossing niet langer uitgesloten zou zijn en dat afgestapt kan worden van de bekende "solitaire methode" uitgewerkt door het team Fingerspitzen/Yubisaki in Californië, nu toch ook al dertig jaar geleden. De vermaarde expeditie naar midden-europa onder leiding van Prof. Spazierganger heeft niet alleen waardevolle artefacten van de verloren gewaande Bierkeller-beschaving opgeleverd (waarmee ineens het bestaan van deze rondbuikige mensensoort is bewezen), maar (en dat werd zorgvuldig buiten de pers gehouden) heeft ook contacten gelegd met een zachtaardige populatie trollen in Opper-Roemenië die, indien de juiste koppeltechnieken worden aangewend, tot 70% van de noden van de westerse feeën zou kunnen beäntwoorden.

Dat feit stelt ons in staat om de doelstellingen van onze koepelorganisatie ( de FID = Fairies in Distress) grondig te herzien. Wij hoeven niet langer meer beroep te doen op een korps van vrijwilligers (wat heel wat psychologisch bijstandswerk uitspaart. Om nog maar te zwijgen van de ethische aspecten), maar wij kunnen ons voortaan toeleggen op logistieke oplossingen.

Inderdaad! Als het mogelijk wordt om trollenpartners op te leiden dan zal de vraag naar Feëriek Seksueel Therapeutische Groepsreizen (FSTG's) naar Roemenië exponentieel toenemen. Iedereen zal begrijpen dat dit een krachttoer van formaat wordt, rekening houdende met het feit dat er in de Benelux alleen al drieduizend geregistreerde feeën zijn, èn dat negen op de tien onder hen aan claustrofobie lijden.

Het is echter een opdracht die wij grondig moeten aanpakken. Onze samenleving kan zich geen situatie veroorloven waarin alleen financieel draagkrachtige feeën in hun behoeften kunnen voorzien en dat hun armere zusters lijdzaam moeten toekijken. De toverkrachten van de feeën zijn niet meer is wat ze in sprookjestijden waren, maar ze zijn in elk geval nog latent aanwezig. Het valt niet in te schatten wat er kan gebeuren als een verongelijkt individu er in slaagt deze energie opnieuw aan te boren en te gebruiken.

In eerste instantie roep ik dan ook alle cabrio-eigenaars onder ons op hun voertuig gedurende één maand per jaar ter beschikking te stellen van de FID. Jozefa, de allereerste fee die onze organisatie adopteerde is bereid aan de voorbereidende test is Roemenië deel te nemen en zal u zeer dankbaar zijn.

Harald GRIMM
Voorzitter

Geen opmerkingen: