15.12.05

Geheime opdracht in Zwart Afrika

Vandaag bereikte mij een rapport van onze geheime inlichtingendienst/Sectie Centraal Afrika.

Vorige week zouden, in de afgelegen savannestreek van Paftendoumpe, de lijken gevonden zijn van een twaalftal inlanders. Allemaal vrijheidsstrijders die zich verzetten tegen het Belgische Koningshuis, dat te blank zou zijn.


Volgens verklaringen van experten van de W.H.O. moet dit voorval rechtstreeks herleid worden tot de de bijeenkomst van de Luikse "Grand Council" vereniging (een dekmantel van onze veiligheidsdienst), die twee weken geleden een openlucht conferentie hield op de Baraque Fraiture, het hoogste geografische punt in België, omwille van de lokale zuivere lucht.

Op basis van de populaire "vleugelklaptheorie" wordt gestaafd dat het uitblazen van sigarenrook op die plaats, een kettingreactie aan metereologische incidenten heeft veroorzaakt, die culmineerde in een lokale blikseminslag, met de bekende gevolgen. Zij maken expliciet gewag van kwaad opzet.

Aangezien dit de eerste internationale metereologische moord van onze diensten is die met zoveel expertise kan worden bewezen, vraag ik toestemming om geheimagent "Cogetama" naar de zuidflank van de Matterhorn te sturen, om er met een Gauloise het team van de W.H.O. het zwijgen op te leggen.

Dit team bivakeert nog drie weken aan de zuidelijke oever van het meer van Zwètlung.

Geen opmerkingen: