5.1.08

Notities 4/1



Canvas Ter Zake - "Wij moeten zwijgen over China," zegt Baron Bert De Graeve! "Wij doen het namelijk niet beter!" En dan vergelijkt hij de opsluiting van kinderen hier met wat er ginder gebeurt.

Kinderen in asielcentra, dat valt natuurlijk niet goed te praten, maar bij mijn weten kan je hier de mistoestanden nog aanklagen. Of kan Amnesty International dat. In China niet. In China hebben ze daar injecties tegen, of gewoon de kogel. In China geen vrije pers, geen vakbonden, geen politieke partijen. Amnesty is daar staatsgevaarlijk.

Dat alles maakt integraal deel uit van de 24u op 24u flexibiliteit waarvan baron Bert’s Bekaert geniet met haar investering in China.

"Wij stellen meer Chinezen dan Vlamingen te werk," oreerde baron Bert trots. Toen was het helemaal duidelijk, de reden waarom wij China niet mogen bekritiseren. Het gaat gewoon om de winsten die het bedrijf daar uit puurt.

De (niet) reactie van "harde journaliste" Katleen Cools is voor mij al even verbijsterend. Ik heb mijn portie "meerwaarde" van Canvas al wel gehad dit jaar.

Geen opmerkingen: