20.5.13

Twijfel over goed en kwaad na een metamorfose



Op een dag werd een man wakker om te constateren dat hij de gave van "X-straalvisie" had verworven.
"Ach, daar valt wel mee te leven," bedacht hij onwillekeurig, terwijl zijn blik op zijn buurvrouw in de badkamer aan de overkant viel, "Het biedt misschien wel perspectieven," dacht hij er zelfs bij, iets minder onwillekeurig.
Later die week ondervond hij ook dat hij reflexen "sneller dan een kogel" bleek te hebben gekregen. Dat was op het moment dat zijn overbuurman vanuit zijn dakraam met een oude legerrevolver op hem schoot omdat hij dat gestaar naar zijn huis ineens erg vreemd was gaan vinden, zeker nu zijn vrouw een uitgebreide douche stond te nemen. Als waren het twee vliegen had hij de twee kogels van zichzelf afgeslagen.
"Ik zit blijkbaar op een keerpunt in mijn leven," besefte hij na dit voorval.
Kort daarna bleek hij ook te kunnen vliegen en met zijn adem vallende bomen weg te kunnen blazen, net voor die op jonge moeders met een kinderwagen dreigden te vallen.
Zijn vrouw kreeg echter ook door dat er zich in haar man veranderingen voltrokken, en zij hoopte van ganser harte dat hij zijn nieuwe gaven alleen maar ten goede zou aanwenden, want zij kende hem onderhand: veel goede bedoelingen maar vaak worstelend met de begrippen goed en kwaad.


_____

Geen opmerkingen: