15.9.10

Clark Kent




Hij schijnt hier aanbeland te zijn in een metalen capsule, Kal-El (wat een naam), ergens in een onnoemelijk boerengat, uiteraard in Amerika, waar eenvoudige en godvruchtige mensen, de Kents, hem opvoedden als was hij hun eigen vlees en bloed.
Na wat je niets anders dan een rimpelloze jeugd kan noemen, waarover eigenlijk niets interessants te vertellen valt, behalve dat je mag veronderstellen dat hij in zijn pubertijd toch een verwerkingsproces moet hebben doorgemaakt omdat hij anders was dan zijn vrienden, is hij gaan werken voor de "Daily Planet", een regionale krant in Metropolis, Illinois.
Dat dat werk hem niet lag is duidelijk. Baanbrekende journalistiek is van hem dan ook totaal onbekend. Hij schijnt meer niet dan wel aanwezig te zijn geweest op kantoor. Het enige wat indruk heeft gemaakt is dat hij onwaarschijnlijk snel kon tikken en heel vaak artikels uittikte voor Lois Lane, een collega/vamp voor wie hij blijkbaar een boontje had. Het karakter om daar iets van te maken heeft hij echter, voor zover men weet, nooit getoond. Over zijn privéleven, laat staan zijn seksleven, is helemaal niets bekend.
Op een dag is hij gewoon verdwenen. Omstaanders die menen getuige te zijn geweest van zijn verdwijning hebben het over iets als een windvlaag uit een draaideur, iets dat omhoog schoot in de blauwe hemel. Een getuigenis waar je alle kanten mee uitkan natuurlijk.
Er zijn er die beweren dat hij uiteindelijk zijn weg vond in de stripwereld. Dat hij talenten had die hij daar kon botvieren. Dat is jammer natuurlijk, want met diezelfde talenten had hij het in echte leven ook ver kunnen schoppen.

Eigenlijk, voor wie er over nadenkt, moet je je gaan afvragen of er wel iemand is die Clark Kent?

2 opmerkingen:

Linda zei

Zeer grappig hahaha...

't vliegend eiland zei

voor Linda:
:-)
Ik heb het slot nog enigzins gewijzigd.