18.5.07

De liefste man

Dank zij het combineren van de gegevens in werkgeversdatabanken (juridisch geen sinecure), anonieme telefonische enquètes, blogmonitoring, astrologische rekenprogramma's, clusters van relatietherapeuten, Google earth en gevangenisdossiers is ons Ministerie van Welzijn er in geslaagd de liefste man van het land te identificeren.

Hij weet nog van niets, maar straks zal hij worden afgehaald met een zwarte limousine die hem onverwijld, begeleid door twee leden van de bereden politie, naar het Amerikaans Theater zal brengen, waar hij zal worden gelauwerd en een cheque krijgt overhandigd ter waarde van 50.000 €!

Je hebt toch mensen die geluk hebben in het leven. Maar als liefste man kan je natuurlijk niet anders dan die cheque onmiddellijk wegschenken aan een goed doel. Een beetje sneu voor zijn vrouw, toch?

Ik vraag mij af hoe het voelt als iemand op de deur klopt met de mededeling dat je de liefste man bent? Misschien voel je wel niks, zo verbazingwekkend moet het zijn, en beleef je de volgende drie dagen als in een trance.

Sorry, hier moet ik afbreken, er wordt op de deur geklopt.

Geen opmerkingen: