7.3.07

Lifestyle

Al zijn we met z'n allen nog zulke grote mopperaars, als westerse consumenten onder elkaar mogen we onszelve toch maar hartelijk feliciteren! Daar waar een groot spiritueel gat dreigde te ontstaan door de teleurgang van de goede oude Christelijke waarden, werd dit haast feilloos opgevuld door een nieuw pakket: Lifestyle!

Waar zouden u en ik staan zonder dat permanent evoluerende richtsnoer dat ons wordt aangereikt door gespecialiseerde Tv-programma’s, magazines, boeken en gespecialiseerde handel? Alleen journalisten en politici in verkiezingstijd leuteren nog over goed en kwaad, recht en onrecht, maatschappij en barbarij, maar wij werkende mensen hebben ons daarvan onthecht!

Zo had ik het onlangs, bij het nuttigen van een van nature lichtbruisende Spa Marie-Henriette , met mijn vrouw over Barcelona als bakermat van de kookkunst (en dus paradijs voor gourmets) en Istamboel (dat kruispunt van twee culturen). We raakten het maar niet eens waarmee we meer indruk konden maken bij de collega's. Uiteindelijk kwamen wij overeen het helder en nostalgisch te houden en een city trip naar New York te boeken. Met verblijf in zo'n weergaloze retroloft in Manhattan. Op die manier houden we zelfs geld over om een biedermeiersofa aan te schaffen. Het is duidelijk dat dit de enige sofa is waarin je als op een soort schateiland ligt, met al onze boeken en klassieke muziek binnen handbereik!

Nu geef ik toe dat ik de uiteindelijke keuze wel heb gemanipuleerd dank zij enkele nuttige tips van gerenommeerde Vlaamse consultants die mij leerden respectvol te beïnvloeden. Al zal de eenvoudige wijn die geen pijn deed in de portemonnee haar ook wel over de streep hebben getrokken. Even wilde zij mij nog verleiden met een uitstapje naar de Caribische impressies (hierover moet ik mezelf trouwens nog inlezen) maar uiteindelijk voelde zij zich weggeroepen door onze democratische keuken: onze kinderen zijn gezonde eters.

Geen opmerkingen: