30.1.06

Het jaar van de hond (Chinese astrologie)

De gelukkigen die in een Jaar van de Hond (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006) geboren werden behoren tot het puikje van het menselijk ras!

Honden zijn discrete en loyale vrienden.


Het zijn goede luisteraars!

Zij nemen het consequent op voor de underdog en hun scherpe gevoel voor rechtvaardigheid maakt van hen uiterst plichtsgetrouwe medemensen. Hun levensmotto is: eerlijk en correct door het leven kwispelen, opkomen voor de kleine man en strijden tegen alle onrechtvaardigheden waar het maar kan.

Honden zijn zeer loyaal, eerlijk, en inspirerend, zij het dat zij ook een tikkeltje principieel kunnen zijn. Zij moeten de kans krijgen de mensen om hen heen te leren kennen (het zgn. snuffelinstinct) zo niet kan dat principiële soms tot problemen lijden. Honden noemen dat misverstanden!

Soms zijn zij wat zelfzuchtig, koppig en excentriek. Al kan dit in het geval van honden uiteraard ook als positief geïnterpreteerd worden, gezien hun zachtaardigheid veel compenseert. Zij vertonen bijvoorbeeld weinig zucht naar weelde en praal.

Op feestjes en in menigten lijken zij zich wat afstandelijk op te stellen. Je zal hen bijvoorbeeld zelden zien discodansen. Wat zeker niet betekent dat zij asociaal zijn. Integendeel, door hun zachtaardigheid zijn zij eerder gericht op het essentiële.

Honden kunnen ook kritisch en scherp uit de hoek komen, maar hun overwegend positieve kwaliteiten maken hen geschikt voor het uitoefenen van leidinggevende functies.

Honden zijn ook uitermate bescheiden en daarom - ja, u raadt het al: ik ben zelf ook een hond - hou ik er hier mee op om mijn hondse kwaliteiten nader toe te lichten.

Alleen, ik vraag mij toch af waarom in China honden op het menu staan? Zijn wij dan naast prachtmensen, ook behept met lekker vlees?

Geen opmerkingen: