16.2.10

Alma Zichtopzee en de zaak van het penseel van de heer



Proloog

Bloedstollend mooi, ravenzwart haar (op donderdag en vrijdag), fijne efficiënte handen, de ogen van een vorser, sierlijk als een gezonde zwaan, ... Het zijn maar enkele van de indrukken die Alma Zichtopzee maakt op eenieder die het voorrecht geniet haar voor het eerst te ontmoeten.

Alma Zichtopzee, de bescheiden doch wereldvermaarde detective van buitenaardse afkomst die door het tijdig oplossen en/of verijdelen van gruwelijke misdaden, misdrijven en overtredingen beslist al meer dan één keer de loop van de wereldgeschiedenis heeft beïnvloed is waar zoveel mannen bang van zijn: een vrouw uit één stuk!

De meest tegengestelde overheden, instellingen en notabele figuren deden al, met succes, beroep op haar diensten en kwamen nooit bedrogen uit. Mevrouw Zichtopzee's bijzondere gaven, waaronder - op zekere hoogte - het gedachtenlezen, bieden als het ware vooraf al een garantie op de goede afloop!

Een wel héél bijzondere eigenschap is haar vergevorderde theoretische en praktische kennis van de technieken van de sensuele automassage, die zij zich na haar aankomst op aarde eigen heeft gemaakt met het enthousiasme waarmee bijvoorbeeld westerlingen zich op het Zenboeddhisme storten, en waartoe zij met graagte haar toevlucht zoekt telkens als een bepaalde zaak een bepaalde mate van onthechting of geduld, of beide vergt! In die intense momenten belichaamt onze detective op en top de ontmoeting van lichaam en geest!

Welnu, het is mij een waar genoegen om de lezer en de lezeres in enkele afleveringen een van de vroege avonturen van deze opmerkelijke vrouw te mogen voorstellen, en dat niettegenstaande tal van vooraanstaande kranten en literaire magazines hun ogen al op deze primeur hadden laten vallen. Waarschijnlijk is de innige band van vertrouwen die er in de loop der jaren tussen mij en Alma is gegroeid, hier niet helemaal vreemd aan!

"Alma Zichtopzee en de zaak van het penseel van de heer" biedt ineens ook een uitgelezen kans eens een licht te laten schijnen op de manier waarop Alma Zichtopzee zich belangeloos weet in te zetten voor eender welke zaak, en dat zij zich daarbij geenszins door pecuniaire overwegingen leiden laat!

Ik stel voor dat u vandaag op tijd naar bed gaat om morgen monter de eerste aflevering te lezen te krijgen.

Wordt vervolgd...

1 opmerking:

Vlindera zei

Alma, ik kijk naar je uit en zal proberen tijdig onder de wol te kruipen.