15.6.09

Het opstapje



Zij zijn ineens verdwenen, de gebroeders Frère, de uitvinders en filosofen. De specialisten in hemelse uitkomsten. Al leverden zij tegen betaling ook wel eens praktisch werk, maar het was daar niet dat hun hart lag, dat is duidelijk.

Wat rest is een scheur in het dak met zicht op het uitspansel, als de wolken wegblijven tenminste. 's Nachts.

Hun nalatenschap bestaat uit losse flarden van hun weergaloze gedachtegoed, van hun streven om de absolute ordening van de sterren in het heelal in kaart te brengen als opstapje naar iets reusachtig en onbevattelijks, iets wat zij onder elkaar wel eens de grote ontsnapping noemden, waarbij zij dan geheimzinnig giechelden. Het wordt lang zoeken in hun nagelaten notities om te achterhalen wat zij eigenlijk bedoelden.

Weet u wat? Morgen gooi ik alles weg! Zo kunt u rustig verder met uw leven.

7 opmerkingen:

d.s. zei

Oei, oei. Het einde verrast. Vandeeg.

Leen zei

Kan u dat 'alles' eens nader omschrijven?

'uliess'
(de uwe of de mijne?)

zapnimf zei

Oef! Rustig verder met ons leven... ja!

sodade zei

andere tijden of andere frères?

clara zei

Weggooien? Staat dat wel in de sterren geschreven?

sodade zei

Dit leven zal nooit rustig zijn.

't vliegend eiland zei

voor leen:
Met alles bedoel ik gewoon de "losse flarden van hun weergaloze gedachtegoed, van hun streven om de absolute ordening van de sterren in het heelal in kaart te brengen als opstapje naar iets reusachtig en onbevattelijks, iets wat zij onder elkaar wel eens de grote ontsnapping noemden, datgene waarbij zij dan geheimzinnig giechelden." Kortom, hun nagelaten notities.