12.10.13

Golden retriever



Er was eens een afschuwelijke man die er alles voor over had om een golden retriever op te eten. Nu is het bij dat soort afschuwelijke mannen doorgaans het geval dat zij er vaak in slagen hun wensen in vervulling te laten gaan. De lust om een golden retriever op te eten was nog maar amper bij hem opgekomen of daar verscheen een nog afschuwelijker figuur met een monsterachtig grote golden retriever aan een leiband.
"Hier, grijp je kans!" zei de nog afschuwelijker figuur zonder dat je haar lippen zag bewegen.
De afschuwelijke man begreep dat hij op het punt stond gevangen te worden in iets dat zijn verstand ver te boven ging en maakte geen aanstalten om de leiband over te nemen.
"Daar sta je dan hé!" lachte de nog afschuwelijker figuur een lach die alleen de afschuwelijke man horen kon, onderwijl veranderend in een paarse wolk die langzaam aan vervloog.
De golden retriever daarentegen vloog de afschuwelijke man die eens een golden retriever had willen opeten naar de strot en vrat hem op met kleren en al.
Het is min of meer op deze manier dat men in sprookjes duidelijk wil maken dat je nooit te lang mag aarzelen als er zich kansen voordoen in het leven.


__________