6.2.11

Misschientje en het werk van de behoeders



De muizenmannetjes speelden een veel belangrijkere rol in het leven van Misschientje dan zij wel precies besefte. Zij waren het die alles in het werk stelden om De Waarheden voor haar te verbergen, wat zij achter haar rug het Werk van de Behoeders noemden.

Uiteraard stootte Misschientje er zo af en toe wel op een, op een waarheid - in een in onbruik geraakt theekannetje bijvoorbeeld - en dan zaten de muizenmannetjes eventjes met hun pootjes in hun pels over hoe ze dat toch weer moesten uitleggen. Maar steevast slaagden zij er in om haar opnieuw om de tuin te leiden, een verborgen waarheid is per slot van rekening toch altijd een beetje een leugen. En daar wisten zij wel raad mee!

Maar op een dag, die als zeker was begonnen, vond Misschientje, louter toevallig, dat waarheidje over het Onvergeeflijke, het stond op een opgerold papiertje verstopt in een kapotte vulpen, en de muizenmannetjes kwamen daar veel te laat achter om het weer te kunnen wegpraten vòòr Misschientje er weer meer achter zou zoeken dan in feite voor haar nodig was.

Sinds dan geeft zij zich meer en meer af met Wankel, de schommel, een sujet van uitersten, en de Muizenmannetjes houden hun hart vast voor wat er nòg zal gebeuren. Alsof dat noodzakelijkerwijs anders wordt dan wat al is geweest, natuurlijk. Zo gaat dat met al wie zich inlaat met het Werk van de Behoeders. De dingen lijken dan zo belangrijk te worden.

2 opmerkingen:

mrs Parker zei

Zij is, vermoed ik, beter af zonder die behoeders. Maar dat weten zij niet.

Linda zei

Misschientje groeit vast groter zonder verborgen waarheden?

Ik moest even denken aan het lied 'You can go your own way'...