6.1.11

De wraak van Albert II

Een avontuur van Alma Zichtopzee

Veel lezers vroegen zich af, maar slechts weinigen hebben er ons durven op aanspreken, waarom het avontuur van Alma Zichtopzee ("Alma levert strijd") niet werd vervolgd op even hardnekkige wijze als waarop Alma zelf booswichten en overspeligen vervolgt. Dat is een pijnlijke vraag waarop wij in stilte hadden gehoopt niet te hoeven antwoorden.

Maar het dwingend e-mailverkeer en ons afnemend aantal Facebook-vrienden noopt ons er toe een antwoord te geven:

het is in opdracht van een aantal internationale geheime diensten!

De schurk tegen wie Alma strijd leverde, en die door haar uiteraard werd ingerekend, is namelijk ontsnapt en deze instanties (onder wiens hoede hij was opgesloten) verzochten de media, inderdaad àlle media, om aan dit spijtig gebeuren zo weinig mogelijk aandacht te besteden, zodat in stilte een nieuw net gespannen kan worden rond deze ziekelijk misdadige geest.

Het heeft evenwel heel wat voeten in de aarde gehad om de heer Jan van Heel er toe te bewegen een ander avontuur van de door eenieder bewonderde Alma Zichtopzee vrij te geven. Hij verwijt ons namelijk dat wij schijtlaarzen zijn, lakeien van laffe buitenlandse mogendheden, en dat hij ons niets meer zou geven ter publicatie alvorens wij zwart op wit toegeven dat wij "niet meer dan schijtlaarzen en lakeien van laffe buitenlandse mogendheden zijn." Dat verzoek hebben wij uiteindelijk, na een woelige redactievergadering, ingewilligd en het is met vreugde dat wij uitkijken naar "De wraak van Albert II", het avontuur dat aan de basis ligt van Alma's beslissing om hier op aarde te blijven en een detectivecarrière uit te bouwen. Wij zijn de heer Jan van Heel uitzonderlijk erkentelijk, want dit was meer dan wij hadden durven verhopen, en kijken uit naar Aflevering 1.

Met redactionele groeten,

Blogbaas
Hoofdredacteur en
enig woordvoerder van 't Vliegend Eiland

Geen opmerkingen: