29.12.10

De ondergang van drie beschavingen



De planeet hiernaast werd veroverd door een superieure beschaving, gesteund door hondstrouwe rode robotten. We konden waarnemen hoe zij na de uitroeiing van de inderdaad inferieure levensvormen aldaar hun nieuwe milieu naar hun hand zetten met fonkelnieuwe technologieën en een daarbij passende intellectueel-filosofische levensvisie.

De rode robotten en hun meesters hielden zich verder heel gedeisd en maakten geen aanstalten om contact te zoeken met ons of met die van hieronder. De nieuwe heersers aldaar, in feite, trokken zich terug in de grotten van besneeuwde bergketens en lieten zich na verloop van tijd helemaal niet meer zien. en onze waarnemers namen waar dat al het werk (zoals het telen van voedsel, het onderhoud van het klimaat, het organiseren van culturele activiteiten, enz.) geheel en al in handen kwam van de rode robotten.

Na enkele lichteeuwen zijn de heersers daar echter allemaal uitgestorven. Wij gaan er van uit dat er een probleem was met de verwerking van hun uitwerpselen. Onze waarnemers meldden voor de eerste keer dat er iets mis was toen zij waarnamen dat de rode robotten doelloos door de bossen wandelden en zich collectief vergrepen aan de naaldbomen, die zij daarna volledig ontschorst achterlieten. Tot uiteindelijk hun, ons onbekende, energiebronnen uitgeput raakten.

Geen opmerkingen: