24.4.08

Cappuccino



Zonder dat de mensheid het wist kwam, vanuit de allerbeneveldste nevelen van het heelal, een ruimteschip richting aarde, dat zich pal voor de voor ons onzichtbare kant van de maan posteerde en van daaruit, met voor aardse technologie niet opspoorbare radiogolven, het totaal van kennis en cultuur van alle aardse beschavingen scande en die gegevens verwerkte in een eindrapport.

Kort daarna ontvingen alle aardse mogendheden die er iets toe doen het volgende bericht:

Aardbewoners,

Dit officiële bericht wordt u gestuurd door een interstellaire beschaving die het allerbeste met u voor heeft. Wij pretenderen niet dat wij alle wijsheid in pacht hebben, maar dat wij qua kennis en wetenschap op de meeste gebieden triljoenen lichtjaren verder staan dan jullie is ons wel duidelijk. Daarom wensen wij u volgend voorstel te doen:

In ruil voor het echte recept van Cappuccino koffie bieden wij u al onze kennis over tijd en ruimte, èn de middelen om alle tegenspoed en problemen van uw planeet pijnloos, voor eens en voorgoed op te lossen.

Gelieve niet al te lang te dralen met uw antwoord.

Het buitenaardse gezantschap van achter de maan.


Met ongeloof lazen de leiders van de mogendheden die er iets toe doen dit bericht. Multilateraal en bilateraal overleg volgde en uiteindelijk nam het Dagelijks Bestuur van de Verenigde naties een standpunt in:

Geacht buitenaards gezantschap achter de maan,

Wij danken u voor uw voorstel en belangstelling voor onze planeet. Na intensief overleg en rijp beraad hebben wij, de mogendheden vertegenwoordigd in de Verenigde Naties, besloten uw aanbod van de hand te wijzen.

Wij menen dat wij uw aanbod niet kunnen aannemen omdat dit ons toch op een of andere manier aan u schatplichtig zou maken en geven er de voorkeur aan onze problemen zelf op te lossen. Wij hopen dat u ons dit antwoord niet kwalijk zal nemen.

Vriendelijke groeten,

Het Dagelijks Bestuur van de Verenigde Naties (op aarde)


Stomverbaasd lazen de leden van het buitenaardse gezantschap achter de maan dit antwoord en seinden het door naar hun hoofdkwartier. Daarna wendden zij, gierend van het lachen, de steven naar een ander zonnestelsel. Onderweg wezen zij elkaar de komeet aan die over een paar weken, volgens hùn berekeningen, zou inslaan op de aarde en het noordamerikaans continent ongeveer drie kilometer diep de aardkorst in drukken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

met kloten naar de kloten... ;)

't vliegend eiland zei

voor gewebkijk:
Een democratisch genomen beslissing nochtans...

Anoniem zei

Wat raar dat die om een koffierecept vroegen... de bereiding van perfect geserveerde witte chocolade mousse daarentegen!

't vliegend eiland zei

voor zapnimf:
De logica van buitenaardsen? Ik ben de laatste die ze begrijpt.