1.5.07

Badmens



In tegenstelling tot de meeste bloggers ben ik een badmens en geen douchemens. Geslachtelijk gesproken ben ik een badman en geen badvrouw. 74,68% van de bloggers zijn douchemensen. 22,14% zijn badmensen. De rest is onbeslist en qua persoonlijke hygiëne waarschijnlijk niet zo betrouwbaar.

Waarom geef ik de voorkeur aan een bad boven een douche?

Wel, ik denk dat het genetisch bepaald is.
Van kleins af aan vind ik een bad nemen, of in bad gestopt worden zààààlig. Je lichaam warmt er zo heerlijk van op. Ook wanneer de verhouding lichaamsvolume en watermassa een bepaalde verhouding bereikt lijkt het of je in een toestand van gewichtloosheid komt: zàààààlig! Je kan ook zo relaxt wegdoezelen in bad. Of je kan, door bepaalde lichaamsdelen boven de waterspiegel uit te laten komen, a.h.w. eilandjes creëren. De meest vreemde lagunes heb ik zo leren kennen. Eén keer is het mij gelukt een atol te creëren. Ik bespaar u de contorsies die daartoe leidden.

Ik geloof nooit dat douchemensen evenveel genieten van hun wasbeurten. Het gaat immers veel te snel. Indommelen kunnen zij niet. Het risico van uit te glijden is zeer reëel. Ook opwarmen is niet evident: alleen de meest optimaal uitgeruste douchekoppen bieden de zekerheid van een gerichte en toch gelijkmatig gespreide waterstraal. Zoiets vergt een optimale aandacht voor de staat van de douche. Iets waar bloggers, door de aard van hun hobby, niet veel tijd voor hebben. Toestanden van gewichtloosheid kan ik mij in een douchecel niet voorstellen. Maar boven alles kan ik mij niet inbeelden dat de momenten van introspectie die douchemensen ervaren even intens kunnen zijn als die van badmensen.

Douche of bad? Mijn keuze is duidelijk, maar laat ik in deze tijd van maatschappelijke versplintering voorzichtig blijven, geen al te scherp oordeel uitspreken en iedere polemiek uit de weg gaan. Wij blijven bloggers onder elkaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ge slaat nagels met koppen! ;-)
zalige schrijfsels!

't vliegend eiland zei

Dank je wel Maai! Het doet mij plezier.