17.3.06

Elisabeth Buekens

Mijn naam is Elisabeth Buekens. Tot gisteravond leidde een onopgemerkt en alledaags bestaan, te situeren tussen Eeklo en Brussel. Na het bezoek dat ik gisteren kreeg van twee heren met - naar zij verklaarden - banden met onze nationale staatsveiligheid meen ik echter te mogen zeggen dat mijn leven radicaal zal veranderen.

Waar slaagden deze heren dan in, waarin zovelen die hen voorgingen faalden?

Wel, hun voorstel was even eenvoudig als origineel zodat het onmiddellijk tot mijn verbeelding sprak:

Na het debacle Erdal, gezien de onmacht van onze reguliere politiemacht, rekening houdende met het feit dat België, om niet te zeggen Brussel, rustig de draaischijf van zwaar internationaal banditisme mag worden genoemd, enzovoort enzoverder..., zijn er nu eindelijk mensen die daaraan een einde willen maken. Niet door te leuteren over een politiestaat of mensenrechten, maar daadwerkelijk met daden.

Wat zij mij vroegen was even klaar als duidelijk: of ik voor hen - uiteraard op basis van duidelijke gerechtelijke dossiers, ongewenste individuen in onze maatschappij wil elimineren!

Mijn antwoord was even duidelijk: JA!

JAAA!

Onmiddellijk kreeg ik de beschikking over een PDW HK-MP7 en een korte lijst namen van sujetten wiens voetsporen de bodem van onze maatschappij ontsieren. De namen moet ik u voorlopig onthouden, maar u leest dat wel in de krant. Pittig om weten is echter dat ik zelf de volgorde mag bepalen.

Uiteraard besef ik dat ik een delicate opdracht heb aanvaard, maar ik zal mijn uiterste best doen om niet te falen. Ik dank mijn ouders, mijn vriend, en vooral mijn lerares godsdienst voor de beginselvastheid die zij mij hebben meegegeven en beloof plechtig om mij in te zetten voor de burgers van dit land, mijn medemensen!

Geen opmerkingen: