21.12.16

Werkboek voor mannen op zoek naar de ideale vrouw (8)

(De grammatische aanpak)

De ideale vrouw zoeken is als zinnen schrijven: woord voor woord. Ook dat valt niet uit de lucht: je stelt je iets voor, je droomt ergens van, je hebt je een beeld gevormd, …. en je beschrijft dat volgens een bepaalde logica, een volgorde, een opbouw... met zinsbouw. Maar er is al in het begin een consistent beeld. Misschien is dat aanvankelijk slechts een aanvoelen, een vaag besef. Misschien verwoord je het wel in de zin van te weten wat het allemaal niet is voor jou, eerder dan wat het allemaal wel is.

Het is op deze gedachte dat de volgende oefening is gebaseerd:
een oefening waarmee je met jouw bewuste “idee van” actief op pad gaat naar een steeds idealere vrouw. Elke vrouw moet je zien "als een woord in de zin” van hoe je jouw leven met jouw ideale partner ziet. Die idee van wat voor jou een ideale vrouw is vorm je helemaal zoals je zelf wil: realistisch, extravagant, feeëriek, emotioneel, erotisch… maak het zelf maar uit.

Richt je op niet al te veel vrouwen, een achttal is als maximum ruim voldoende, maar ga ook niet voor minder dan vijf!

Elke vrouw waarop je je richt moet wel dichter bij het beeld, de idee, komen van wat dat past bij jouw ‘visie’ ( in jouw “zin”) op de voor jou ideale vrouw. Elke volgende vrouw moet iets toevoegen bij wat je bij de vorige nog niet had. Wees coherent. Eigenlijk is het grammatica.

Geen opmerkingen: