6.10.13

Autotomie

Na een heel televisieseizoen lang op superieure manier de weetvraagjes beantwoord te hebben, zoals "wat is de wetenschappelijke naam voor het fenomeen waarbij hagedissen in noodsituaties hun staart kunnen afwerpen" of "in welk geval mag de koning in een schaakspel meer dan één vakje verzet worden" kwam G. in de finale, alwaar het antwoord op de vraag "wie de beste burgemeester van Antwerpen ooit is geweest" hem de ultieme glorie opleverde.
"Zo G.," sprak de quizmaster op aanbiddende toon, alsof het hele reilen en zeilen in de westerse wereld in een andere plooi was komen te vervallen, "Nu is het eindelijk aan jou. Hier zijn drie deuren die je elk een uitweg bieden naar een totaal nieuw leven. Denk goed na! Het kan iets geheel anders zijn dan wat je ooit had verwacht, je tijd gaat NU in!!!"
Maar nog voor er vòòr het reclameblok nog wat geleuterd kon worden over de keuze die G. kon maken was die al opgesprongen en door de meest rechtse deur een nieuw leven ingestapt. Waarna in de zaal een oorverdovend applaus losbarstte.


__________