24.4.07

Start to run (4)

Neen hoor, wij zijn geen beginnelingen meer. Pebo en ik. U zou ons moeten zien. Die regelmatige tred. Die vaste ademhaling. Geen duizelingen meer. Sessie 4 hebben wij zonder kleerscheuren afgewerkt. En dat onder de loden aprilzon!


Bijna liep het echter mis! Pebo heeft namelijk nieuwe schoenen gekocht. Geen sportschoenen, maar klassieke herenschoenen. Hoe komt hij er op?! In deze voor zijn gezondheid cruciale faze van het Start to run project gaat hij even met nieuw schoeisel experimenteren? Zeer onprofessioneel uiteraard. Maar ja, tussen zijn talloze en onnoembare kwaliteiten moet natuurlijk ook een klein "foutje" zitten. Zijn voortvarendheid. Pebo is ook maar een mens, al twijfel ik soms. Het was aandoenlijk om te zien hoe hij van zijn auto naar het sportcomplex strompelde. Tweehonderd meter calvarie die iets weghadden van Jezus op Golgotha.


Maar dan, in de kleedkamer, wat een verrijzenis! Want wat zat er in de zijzak van zijn sporttas? Inderdaad, een van de belangrijkste uitvindingen van de laatste jaren: een pakje Compeed compressen. Gloednieuw, nog niet geopend. Dwaas dat hij er niet eerder aan had gedacht. Hij is dan ook wat verstrooid de laatste tijd.


Het is miraculeus wat zo'n compress teweeg kan brengen. Binnen de vijf minuten stapte en liep hij weer als een hinde. In die mate zelfs dat hij voorstelde om de horden te doen op de atletiekbaan. Alleen met het onmiskenbare bewijs dat Evy in haar podcast het nergens over horden heeft, kon ik hem overtuigen dat dàt geen wijs idee zou zijn.


Nog eens drie kwartier later, na het afwerken van drie ronden rond het plein, toen we voor pampus lagen bij de zandbak van de verspringers, gaf hij fluisterend toe dat horden misschien iets was voor later.


Ik glimlachte in mezelf.

Geen opmerkingen: