15.8.12

De voorspelling over de dorre prinses



Na tal van ongelofelijke avonturen in andere sprookjes, die wij bij gelegenheid ook nog wel eens te boek zullen stellen, kwamen wij bij een vervloekt kasteel. Het bleek veel gemakkelijker dan verwacht om er binnen te geraken: omdat de draak in de grot zo'n kilometer of vijf verderop al dood was toen wij er arriveerden en de oude poortwachter, ontevreden met de behandeling die hem jarenlang te beurt was gevallen door zijn werkgever, de drie magische vragen op zo'n manier stelde dat wel heel duidelijk bleek welke multiple choice keuze de juiste was.

Helemaal zoals voorspeld troffen wij er de mooiste prinses van het land aan in het hoogste vertrek van de donjon, waar zij de belangrijkste jaren van haar jeugd had doorgebracht met zicht op de drakengrot.

Wat iedereen evenwel had gevreesd en zeker niet gehoopt bleek echter absolute waarheid: Prinses Al-Heel-Lang-Aleine was helemaal verdord en uitgedroogd en viel in niets meer te onderscheiden van de houtstronken in de open haard. Er zat dus niets anders op dan om de hele stère mee te nemen. Goed en wel wetende dat een en ander dood gewicht zou blijken te zijn.

Er zat ook al niets anders op dan dat wij Prins Inox, mecenas van onze onderneming, bij het overhandigen van de vracht, héél nauwkeurig waarschuwden dat hij best twee keer zou nadenken alvorens hij er de haard mee zou aanmaken, er op vertrouwende dat Alaine door de verandering van omgeving, de vochtigheidsgraad misschien, mogelijk toch een of ander gebaar van toenadering zou maken en hij haar dus uiteindelijk wel zou herkennen.

Het is precies op deze wijze, en geen enkele andere, hoe apocrief ook, dat de oude voorspelling dat Prins Inox ooit trouwen zou met een dorre prinses werkelijkheid werd.

De voorspellers, die hem hadden voorspeld dat die voorspelling uiteraard symbolisch was en zeker niet letterlijk diende te worden geïnterpreteerd, haastten zich vierklauwens het land uit uit vrees uit hun ambt te worden ontzet. Dit is tekenend voor hun niveau uiteraard. Dàt terwijl Prins Inox ook nà deze gebeurtenis steeds een wijs en waardig monarch is gebleken. Men zou haast geloven dat hij een sprookjesfiguur was.

Geen opmerkingen: