22.3.13

Een boodschapper uit de ruimte

Er zou in een heraangelegde kolchoze ergens ver weg van hier, in Rusland in de omgeving van Aldarovitch, een uitermate intelligent buitenaards wezen gehuisvest worden door een schimmige overheidsorganisatie aldaar.

Hoe het wezen hier (of preciezer: daar) is geraakt is ons, ttz het deel van de mensheid dat voor dit soort zaken belangstelling koestert, een raadsel. Wel zou duidelijk zijn dat het met ons communiceren wil. Naar verluidt zou het denken en communiceren op basis van een binaire code, die al met al makkelijk te ontcijferen kan zijn met onze vergevorderde computers of met een app zoals Data Interpreter. Daarom dat een team van computerprogrammeurs en psychologen, filosofen en zelfstandige ondernemers rond de klok stand by is om de woordenstroom op te vangen en daar waar mogelijk de eerste antwoorden van de mensheid te formuleren.

Er dient alleen maar rekening gehouden te worden met de aard, de luimen en het metabolisme van het wezen. Wat niet zo moeilijk zou zijn volgens een spreekwoordelijk lek in de kolchoze.

Het wezen blijkt te communiceren met geluiden, waarbij een klik of een lichtflits in het donker, uit wat men veronderstelt een anus te zijn, volgens de meeste betrokken wetenschappers voor een binaire 1 zou staan en een stilte of duisternis voor een 0. Op kruissnelheid zou de binaire informatiestroom in intervallen van ongeveer 300 jaren (aardjaren wel te verstaan) kunnen gaan verlopen. Technisch is dit voor onze aardse wetenschap beslist haalbaar.

Een comité van wijzen beraadt zich nu over wat de eerste vraag zou kunnen zijn die aan het wezen zal gesteld worden en of er daarvóór een begroetingsprotocol vereist zou zijn.

Wij houden u op de hoogte van de eerste inhoudelijke openbaringen uit de ruimte.


_____

Geen opmerkingen: