23.5.12

Geld èn vrienden!




Er was eens een doodzieke man die zichzelf niet wist te genezen met de bekende middeltjes die men je in apotheken toeschuift. Warme compressen en thee met rum aangedragen door een liefhebbende vrouw brachten wat verlichting maar toch ook geen verlossing.
Ten langen leste (en zeer argwanend) liep hij langs bij zijn buur die toevallig al sinds jaar en dag een bijzonder dokter was.
"Tja… " zei de bijzondere dokter, "nadat hij eens in beide oren van de oude man had geblazen, "het is mij wel duidelijk: jij hebt in je leven niet genoeg geld gezien èn je hebt niet genoeg vrienden! De enige remedie die ik ken is dat je voortaan elke dag naar een vrij hoge dosis geld kijkt en die kan best aan huis worden gebracht door een vriend of vriendin. Zal dat lukken?"
Dat bleek minder simpel dan aanvankelijk ingeschat, want arme mensen hebben niet zo veel vrienden, maar na een weekje rondbellen en de hartelijke tussenkomst van een lokaal ambtenaar kwam alles in orde.
Voortaan kreeg de zieke man elke dag bezoek van een vriend of vriendin met een koffer vol geld waarnaar hij naar hartelust mocht kijken, terwijl zij ondertussen keuvelden over hoe het leven had kunnen zijn als zij dat geld maar twintig jaar eerder hadden gehad. Op die manier werd de man zienderogen beter en hij leefde uiteindelijk nog langer dan gemiddeld.
Dit voorval bewijst toch duidelijk dat het belangrijk is om geld èn vrienden te hebben in het leven?

Geen opmerkingen: