23.10.15

Boodschapsters


Tal van mensen focussen al te vaak op de boodschap. Een boodschap kan inderdaad van alles betekenen. Relevant of niet. Belangrijk of secundair. Uit den vreemde of van het gemeentehuis.

Voor sommigen, beslist niet de minst verstandigen onder ons, (misschien zelfs degenen met het meeste oog voor hoe de wereld in elkaar zit) gaat het evenwel meer om de boodschapper, en nòg meer om de boodschapper.

Boodschapsters komen in alle maten en gewichten, Het lijkt wel of zij die hen uitsturen hier niet altijd bij stilstaan. We zien ook steeds vaker boodschapsters van vreemde origine. (Bepaalde boodschapsters zien we evenwel nooit. Daar zal ook wel een reden voor zijn.)

Afhankelijk van de aard van de boodschappen die je doorgaans krijgt kan je je houding ten opzichte van boodschapsters aanpassen. Is het je om de boodschappen te doen, dan kan je je gewoon achter de deur verbergen en wachten tot de boodschap door de brievenbus valt.
Ontvang je daarentegen zelden of nooit zinnige dingen, dan concentreer je je misschien beter op de boodschapper, of in ons geval, op de boodschapster. Probeer er vriendschap mee te sluiten. Bied iets aan. Misschien mag je haar na verloop van tijd aanraken en kom je op die manier dingen te weten, over jezelf bijvoorbeeld.

Heel af en toe hoor je van mensen die hun boodschapster hebben opgesloten. Het kan zijn dat dit enkel maar de gevallen zijn waarvan je om de een of de andere reden hoort en komt het meer voor dan men denkt. Denk goed na over de consequenties indien je hier ook toe over wil gaan. Omdat ik je nu op het idee breng bijvoorbeeld. Duidelijk overleg met je boodschapster is dan misschien aangewezen.

Geen opmerkingen: