10.10.12

Aanpassing aan reële noden




Ik ben in contact geraakt met een weldoener. Hij nodigde mij uit bij zich thuis waar wij het in alle rust hadden over hoe hij het beste wel kon doen voor mij, want die richting ging ons gesprek al snel uit.
Het gemakkelijkste leek mij dat hij geregeld geld zou opsturen en dat ik er hem van mijn kant van op de hoogte zou houden hoe wèl hij wel deed en of er eventueel bijsturing nodig was.
De eerste weken ontving ik heel stipt de afgesproken bedragen van € 40, wat een heel leuke aanvulling was op mijn besteedbaar budget. Maar na verloop van tijd werd mij duidelijk dat ik daarmee wel goed, maar niet echt wèl af was. Dat meldde ik mijn weldoener dan ook zonder dralen, waarna ik prompt bedragen begon te ontvangen van € 75, wat op zich weer een poosje volstond.
Op die manier verfijnden wij een paar keer onze afspraak en raakte ik inderdaad steeds wat beter af.
Gisteren heb ik hem gemaild dat wekelijkse bedragen van € 1125 veel beter mijn reële noden reflecteren aangezien ieder normaal mens zijn levensstijl aanpast aan zijn inkomen, ook wanneer dit groeit. Er ontstaan ook altijd wel weer nieuwe aspiraties.
Tegen dit argument bracht hij niets in (hij zal dit fenomeen ook wel kennen, want ik ga er van uit dat ik niet de enige ben voor wie hij wel doet). Bovendien zal het hem nu toch ook wel zijn gaan dagen dat ik iemand ben die over mijn situatie grondig nadenkt en dat ik onze relatie dus niet zomaar als iets gratuit beschouw. Integendeel, ik zie mogelijkheden om haar voor lange termijn te bestendigen.
 
 

1 opmerking:

Uvi zei

Integendeel, ik zie mogelijkheden om haar voor lange termijn te bestendigen.

...

O ja, ik ben ook fan van lang haar.
Toen ik verleden week bij de kapper vertrok, wenste ik hem reeds 'een gelukkig nieuwjaar'.

Ah, en ook een 'zalig Pasen' antwoordde hij.

Jawel, 'dankoe fuur diii Blooeemen' stamelde ik.

Ik moet mijn kapper ook altijd betalen omdat hij bij mij langer moet zoeken, beweert 'm.

Zou ik 'm wel vertrouwen.
De laatste keer, vertelde hij ook zelfs op de TV, tegen een aanstormende en nog te wijden Salesiaan.
Dat hij een biechtvader was.

Sindsdien is hij zoals 'iedereen beroemd'.