22.11.15

Arrestaties in verband met onbeantwoorde levensvragen


Internationale politiediensten hebben twee bendes opgerold, die valse antwoorden op onbeantwoorde levensvragen voor in totaal 60 miljoen euro zouden hebben aangeboden aan kapitaalkrachtige personen of verenigingen. In de stad Krakau in Polen werden vijf mensen opgepakt en zeven valse antwoorden in beslag genomen, aldus de politie gisteren.

Bij de arrestatie van drie personen in Brussel werd nog een vals antwoord geconfisqueerd. Beide bendes onderhielden volgens de voorlopige vaststellingen regelmatig contact met elkaar.
De vorige maand gearresteerde bendeleden, allen Polen en één Rus, hadden de antwoorden volgens de politie per e-mail aangeboden aan bankiers en aan enkele personen in de hogere adel in heel Europa. De belangstellenden kregen vervolgens een samenvatting van de vermeende antwoorden te zien in zelfvernietigende elektronische boodschappen of in één enkel geval voorgelezen vanuit een telefooncel. Zo konden ze uiteindelijk opgespoord worden, klinkt het.
Politici met een filosofische aanleg en woordvoerders van de Europese Commissie hebben al bevestigd dat geen van de antwoorden afdoend is, noch dat ze zouden passen in de Europese waarden die wij allen delen, aldus de INTERPOL. Of een van de bendes in het verleden al valse antwoorden aan de man heeft gebracht, is voorlopig niet bekend, maar dit valt zeker niet uit te sluiten zeggen zowel journalisten gespecialiseerd in internationaal economisch of zakelijk nieuws als Europese royalty watchers.

Geen opmerkingen: