14.5.10

De strategische en tactische keuzes van Henry Kissinger



Toen Henry Kissinger om een luchtje te scheppen op een zonnige dag de zoo van Boston bezocht ontwaarde hij daar, in de leeuwenkooi tussen twee woeste, mensenetende leeuwen die er nog gespierder uitzagen dan zijn intellect, een jonge, naakte vrouw die hoopvol en zoekend in de samenscholende menigte keek.
„Wat doe jij daar zo bloot tussen die hongerige leeuwen in de leeuwenkooi?” riep Henry haar toe van op de laatste rij. Henry Kissinger was van jongs af aan een voorzichtig man, dat is algemeen bekend.
„Ik bewijs dat ik niet alleen bloedmooi ben maar ook nog eens héél dapper, want ik wil aan een man geraken,” antwoordde de naakte deerne. Blijkbaar besefte zij niet dat het eerste doorgaans volstaat.
„O? dan wens ik u veel succes met uw onderneming en nog veel geluk in uw verder leven,” repliceerde Henry op zijn beurt en hij ging, hij had ondertussen genoeg lucht geschept, terug naar zijn kantoor waar inmiddels alweer andere strategische en tactische keuzes op hem lagen te wachten om al dan niet te worden beslist.

Geen opmerkingen: