3.12.09

De stem van Jezus Christus



In een bijzonder project zijn wetenschappers er in geslaagd de stem van Jezus Christus te simuleren!
Insiders beschrijven haar niet alleen als bijzonder welluidend en vér dragend, maar ook als heel overtuigend, om niet te zeggen hypnotisch, in de zin dat zij een blijvend effect, over de generaties heen, lijkt uit te oefenen. Deze laatste bevinding was al eeuwen bekend, als hypothetisch inzicht in diverse secundaire menswetenschappen, maar wordt door de simulatie nu ook wetenschappelijk bewezen!
Diverse overheden en ook het bedrijfsleven hebben al hun interesse uitgesproken om de stem te mogen integreren in boodschappen van allerlei aard. De sponsors van het project zien dan ook tal van mogelijkheden in de reclamesector, voor overheidsmededelingen, het onderwijs en in militaire toepassingen.
Vooraanstaande Boeddhistische, Islamitische, Zoroastrische en Hindoeïstische leiders hebben al verzocht dat ook de stemmen van hun Goden zouden worden gesimuleerd. De Verenigde Naties scharen zich achter dit verzoek omdat op die manier de mensheid zich ook een idee zou kunnen vormen over welke god het overtuigendst klinkt.

8 opmerkingen:

charmantwerpen zei

Hoe die in de woestijn klinkt, dat wisten we al...

Impa zei

Ik stem voor.

clara zei

Ik vind het prettig gestoord :)

d.s. zei

Een pointe die inslaat als een bom. Boem.

Vlindera zei

Wat een bron deze gedachtengangen! Uiterst merkwaardig!

Van het geschreven woord over naar het gesproken woord... Zou dat de mensheid ook zo'n 2000 jaar kunnen (be)(ge)leiden?

HC zei

Stamt die afbeelding niet ergens uit een artikel waarin werd '(aan)getoond' hoe Jezus (of een jood uit die tijd) er mogelijk/wellicht/vast uit gezien moet hebben?

't vliegend eiland zei

voor HC:
Ja. Daardoor kwam ik op het idee om de lijn door te trekken en enkele mogelijkheden te verkennen voor als men er in zou slagen ook stemmen van historische figuren te reconstrueren.

't vliegend eiland zei

voor Vlindera:
Uiteraard, er zal een volledig team tekstschrijvers ter beschikking staan.