11.12.13

Het gevoerde beleid



In de vrijstaat V, waar de goegemeente graag zichzelf bekijkt, werd door de overheid alweer een besluit getroffen dat geheel aan de wensen van hun onderhorigen beantwoordt. Vanaf 31 maart volgend jaar (eerder was technisch niet mogelijk) zullen overal in het straatbeeld spiegels worden aangebracht zodat het voor eenieder mogelijk wordt op eender welk moment wanneer men zich in de openbare ruimte bevind, na te gaan of men uiterlijk wel voldoet en zonodig kleine correcties kan aanbrengen, want ook daarvoor zal ruimte worden gecreëerd. Of plaats gemaakt, zoals zij het bondig formuleren.
Eerst zullen de hoofdstad en de provinciehoofdsteden bespiegeld worden, daarna volgen de andere steden en de landelijke gebieden, waarbij het bevolkingsaantal als criterium wordt genomen.
De betrokken overheden laten in hun persbericht ook weten dat dit project aan 750 voltijdse equivalenten werk zal verstrekken.
Uiteraard zal dit besluit slechts een eerste stap zijn, want nog voor wij dit bericht helemaal wisten te formuleren werd er al vanuit oppositiekringen (weliswaar "ten persoonlijken titel”) geopperd dat er best ook richtlijnen worden uitgevaardigd waardoor de gemiddelde burger die zich weerspiegeld zal zien een houvast krijgt wat betreft zijn publieke voorkomen. Wat dus wil zeggen dat ook de oppositie het in de kern eens is met het gevoerde beleid. Dit laatste ter bespiegeling voor onze eigen leiders.


__________



Geen opmerkingen: