1.2.11

Bilaterale bespreking

Geheel toevallig, zo laat het zich aanzien, kwam een ontmoeting tot stand tussen twee aanhangsters van een andere variant van het volksgeloof. De gevolgen daarvan zijn werkelijk onpeilbaar. Of toch zo goed als.

Allebei waren zij zeer verrast door het onmogelijke van de standpunten die de ander zo kwansuis vertolkte en zij begrepen niet hoe diezelfde ander op die manier haar bestaan als relevant wist te ervaren. Maar goed, zij waren opgetogen dat zij niet in de schoenen van de ander door het leven moesten.

"Wat een raar mens is dat," dachten zij, onderwijl de ander vriendelijk toeknikkend, "hoe kan die nu zeggen dat zij gelukkig is?"
"In elk geval heb ik haar verteld hoe ik de dingen aanpak. Als ze wat verstand heeft dan doet ze daar haar voordeel mee!"

Nadat op die manier wederzijds de belangrijkste dingen waren gezegd, kregen zij het al gauw over hun kinderen en hun mannen. Bleek dat zij daar toch dichter bij elkaar stonden.

1 opmerking:

didiermaurice zei

chaque jour je tâche moins d'importance à l'intelligence, zou je kunnen zeggen, en er nog mee wegkomen ook. Maar inderdaad, de intelligentie maakt het verschil/