4.6.11

Superbibliothecaresse

Van de vele buitenaardsen die zich onder ons bevinden is Superbibliothecaresse wellicht de meest aangepaste en dus de gelukkigste. Dank zij haar feilloos geheugen weet zij uit het blote hoofd waar elk boek van de bibliotheek zich op elk gegeven moment bevindt, kan zij er een korte samenvatting van geven, weet zij wie het boek in bruikleen heeft (alsook al wie het voordien leende) en ook wanneer het voor de laatste keer werd gekaft. Indien nodig zal zij u ook het ISBN nummer geven, mocht u het - al is dat niet nodig want u kunt het ook lenen in de bibliotheek - willen kopen.

Op een keer kwam Superman informeren of er geen boek over kryptoniet bestond, waarop Superbibliothecaresse antwoordde dat zulk een boek niet bestaat aangezien kryptoniet een fictief mineraal is, maar ook dat hij, Superman, na drie jaar nog steeds dat boek over "Shiatsu in theorie en praktijk" niet had teruggebracht en dat de boete voorlopig op 16 euro stond.

Het is op zulke momenten dat je beseft hoe ideaal het in deze wereld allemaal zou kunnen zijn indien iedereen supertalenten zou hebben, want nog voor Superbibliothecaresse hem wist te vertellen wanneer precies zij hem de derde aanmaning had gestuurd was Superman (nog sneller dan het licht) alweer terug van thuis te zijn geweest met het boek en de 16 euro.

"Neemt u nog andere boeken?" vroeg zij met een glimlach.
"Neen, deze keer niet," klonk het bedremmelde antwoord.

2 opmerkingen:

Monique zei

Enig!

pascal digital zei

ik vind het ook enig!
superMonique!
superVliegendEiland!