29.8.06

Hoedeken-tik

Hoedeken-tik of touche le chapeau is een aloude Franse sport, ontstaan in de streek van het Ile-de-France, die zowel accuratesse, behendigheid als elegance vereist. Eigenschappen die veel gezonde Vlaamse jonge mannen van nature bezitten.

De FFTLC (Fédération Francais du Touche le Chapeau) organiseert demonstratiewedstrijden op de grote markt van Brussel, alwaar eenieder die zich geroepen voelt de basisknepen zullen worden aangeleerd.

Later op de avond volgt dan het eerste open Belgisch kampioenschap.

Hoeden en bamboestokken zijn ter plaatse verkrijgbaar dank zij vele voorname sponsoren.

Voegen wij hier nog aan toe dat Hoedeken-tik, meer nog dan plavuisgooien, kans maakt om tot een Olympische discipline te worden uitgeroepen. Mocht dit dra geofficialiseerd nieuws worden, dan zal deze stichtende vorm van gymnastiek zeker niet ontbreken op de eerste Sportieve Spelen van het onafhankelijke Vlaanderen. Daarover zal de heer Bert Anciaux in hoogsteigen persoon dan zeker berichten op zijn onvolprezen blog.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zie jaarlijkse tournooien voor me waarbij de jongelingenvereniging van Meertendonk het traditiegetrouw opneemt tegen de uitdagers uit Veurdingen, terwijl de oude garde van beide dorpen gebroederlijk bijeen zit in de taveerne en huzarenstukjes uit lang vervlogen tijden koestert.